Reklam
Reklam

Ylang-Ylang Esansiyel Yağı’nın Şaşırtıcı 8 Faydası

  • 15 Şubat 2018
  • Ylang-Ylang Esansiyel Yağı’nın Şaşırtıcı 8 Faydası için yorumlar kapalı
  • 49 kez görüntülendi.

Ylang-Ylang  Esansiyel Yağı’nın Şaşırtıcı 8 Faydası

 

Ylang-Ylang EsansiyelYağı’nın sağlığa olan faydaları, antidepresan, antiseeborik, antiseptik, afrodizyak, hipotansif, nervin ve yatıştırıcı madde gibi özelliklere bağlı olabilir.

 

Bu temel yağ çok yakın zamana kadar yaygın olarak bilinmiyordu, ancak binlerce kozmetik ürünü ve reklamları küresel medyayı sular altında bırakarak, kısa süre önce aromaterapistlerin gözde bir adı ve favorisi oldu.

 

Ylang-ylang’ın esansiyel yağı, bilimsel adı Canangaodorataolan ve Endonezya, Filipinler, Java, Tayvan gibi belirli Asya ve Güney Pasifik Adaları’nın yağmur ormanlarında bulunan ylang-ylang ağacının taze çiçeklerinin buharla damıtılması ile elde edilir.

 

Ylang-ylang’ın uçucu yağının başlıca bileşenleri, hepsinin aroma ve tıbbi özelliklerine katkıda bulunan, benzil asetat, benzilbenzoatlinalol, karyofilin, geranil asetat, metil benzoat, p-kresil metil eter ve seskiterpenler olarak bilinen diğer bileşenlerdir.

 

Ylang-ylang esansiyel yağı, parfümlerde ve aromaterapi uygulamalarında çok hoş ve narin kokusu ile yaygın şekilde kullanılmasının yanı sıra çeşitli tıbbi amaçlar için de kullanılmaktadır.

 

Ylang-ylang-essential-oil

Ylang-Ylang Esansiyel Yağı Sağlığa Faydaları

Ylang-ylang esansiyel yağının tıbbi özelliklerini ayrıntılı olarak tartışalım. Ylang-ylang yağının faydaları;

 

 

Antidepresan

Bu, ylang-ylang’ın bilinen en eski tıbbı özelliklerinden biridir ve esansiyel yağın bir parçasıdır. Depresyonla savaşır ve vücudu rahatlatır, böylece kaygı, üzüntü ve kronik stresden kurtulur. Aynı zamanda ruh hali üzerinde canlandırıcı bir etkiye sahiptir ve sevinç ve umut hissi uyandırır. Bir şok veya kazadan sonra sinir krizlerine ve akut depresyon geçirenlere etkili bir tedavi olabilir.

 

 

Antiseboroeik

Sebore ya da Seboreik Egzama, sebase bezlerin bozulması nedeniyle oluşan korkunç bir hastalıktır. Bu bozukluk düzensiz sebum üretimine ve epidermal hücrelerin enfeksiyona neden olur. Kuru veya yağlı beyaz veya soluk sarı ten, soyulmaya başlayacağından çok çekici ve acı verici görünür. Bu normalde kafa derisinde, yanaklarda, kaşlarda ve başka saç foliküllerinde bulunur. Ylang-ylang uçucu yağ, bu enflamatuvar durumun iyileştirilmesinde ve sebum üretimini düzenleyerek ve enfeksiyonun kendisini tedavi ederek cilt tahrişini ve kızarıklığı azaltmada yararlı olabilir.

 

 

Antiseptik

Kesikler, aşınma veya yanıklar gibi yara, çeşitli bakteriyel enfeksiyonlardan yaranın septik hale gelme şansı ile birlikte gelir. Yaranın tetanozmiksları tarafından enfekte olma şansı kalması nedeniyle yaranın demir nesne yüzünden olması komplikasyon riski daha da yüksektir. Ylang-ylang’ın uçucu yağı, mikrobik büyümeyi engelleyerek ve yaraları dezenfekte ederek sepsis ve tetanozdan kaçınmaya yardımcı olabilir. Bu özellik aynı zamanda yaraları bakterilerin, virüslerin ve mantarların enfeksiyonlarından korurken yaranın iyileşme sürecini hızlandırmaya yardımcı olur.

 

Afrodizyak

Ylang-ylang’dan türetilen esansiyel yağ, çiftlerde romantizm oluşturabilir ve cinsel yaşamı geliştirebilir. Bu muazzam iş yükü, profesyonel stres, depresyon veya kirliliğin etkileri nedeniyle cinsel ilgiyi kaybeden insanlar için çok yararlı olabilir. Livido ya da sersemlik kaybı modern yaşamda giderek artan bir sorundur ancak ylang-ylang gibi doğal uçucu yağlara güvenmek gerçekten cinsel dürtünüzü bulmanıza yardımcı olabilir.

 

Hipotenzif

Bu yağ kan basıncını düşürmek için etkili bir ajandır. Son zamanlarda, yüksek tansiyon, hem genç hem de yaşlılar arasında önemli bir sağlık salgını olduğundan ve düşük düşürücü ilaçların sağlık üzerinde ciddi yan etkileri varsa, ylang-ylang yağı kolay ve doğal bir çözüm olabilir. Belirtilen miktarlarda alınırsa sağlığa ters bir yan etkisi yoktur.

 

ylang-ylang-yagi-ansiklopedikya

 

Yatıştırıcı

Ylang-ylangesansiyel yağının sağlığa olan faydaları, stres ve kaygıdan kurtarmayı içerir. Bu yağ dinlendirici bir his uyandırırken, sinirsel sıkıntıları, stres, öfke ve kaygıları yatıştırır.

Ylang-ylang uçucu yağ, sinir sistemi için bir sağlık takviyesidir. Sinir sistemini güçlendirir ve maruz kalabileceği hasarları onarır. Dahası, aynı zamanda stresi azaltır ve onları bir takım sinirsel bozukluklar gelişmesine karşı korur.

 

 

Diğer Faydaları

Ylang-ylang uçucu yağ, mide, bağırsak, kolon ve üriner sistem gibi iç organlarda enfeksiyonların tedavisinde kullanılabilir. Uykusuzluk, yorgunluk ve donukluk çeken insanlar için de iyi. Cildi nem ve yağ dengesini korumada son derece etkilidir ve cildin nemli, pürüzsüz ve genç görünmesini sağlar.

 

Ylang-ylang esansiyel yağı aşırı miktarda alındığında bazı hassasiyet, bulantı ve baş ağrısı vakaları gözlemlenmiştir. Aksi takdirde, önerilen dozlarda alındığında toksik değildir ve tahrişe neden olduğu bildirilmemiştir.

 

Harmanlama

Ylang-ylang’ın esansiyel yağı, bergamot, greyfurt, lavanta ve sandal ağacından elde edilen uçucu yağlarla çok iyi harmanlar.

 

Ylang-Ylang Yağı Nedir?

Ylang-ylang, Endonezya’ya özgü fakat birçok tropikal yerde vatandaşlığa alınan bir ağacın adıdır. Ağaç, özellikle çok hoş bir aromaya sahip çiçekleriyle ve bir takım tıbbi faydalarla bağlantılı güçlü bir esans yağı ile ünlüdür.

 

Ylang-Ylang’ın Kokusu Neye Benziyor?

Ylang-ylang’ın kokusu oldukça benzersiz ve güçlüdür, bu yüzden çok sayıda parfüm ve kozmetik ürün bu tropik çiçek kokusuna sahiptir. Koku biraz çiçeklidir, bu nedenle öncelikle kadın güzellik ürünlerinde kullanılır, ancak aynı zamanda erkek kişisel bakım ürünlerinde de kullanılır.

 

Ylang Ylang Yağı Nasıl Kullanılır?

Ylang-ylang yağı aromatik ve rahatlatıcı gücü sayesinde banyo suyu ile sık sık karıştırılabilir. Genellikle taşıyıcı yağlar ile harmanlanır, mukavemet ve görünüşü iyileştirmek için saç ve kafa derisine masaj yapılır. Aynı zamanda buhar banyosuna karıştırılabilir ve stres giderme için solunabilir. Ylang-ylang ağacının preslenmiş çiçekleri de lezzetli bir çay olarak ıslanabilir.

 

YlangYlang Yağı Ne İçin Kullanılır?

Ylang-ylang yağı, eşsiz ve güçlü kokusu nedeniyle kokular, parfümler ve kozmetik ürünlerinde en yaygın kullanılan bileşendir. Bu uçucu yağ da popüler bir oda spreyi olup difüzörde de kullanılabilir. İnsanlar bu yağı diğer taşıyıcı yağlarla karıştırırlar ve kan dolaşımını iyileştirmek ve lekelerin görünümünü azaltmak için yüzüne uygularlar. Yağ ayrıca saçların güçlü olmasını ve büyümesini arttırmak için de kullanılabilir.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ