Reklam
Reklam

Hint Tohum Yağının Faydaları

  • 25 Ocak 2018
  • Hint Tohum Yağının Faydaları için yorumlar kapalı
  • 12 kez görüntülendi.

Hint Tohum Yağı’nın Şaşırtıcı 8 Faydası

Hint tohumu yağının sağlığa olan faydaları, deri ve saç bakımı, romatizmal ağrılardan kurtulma, menstrüel bozukluklar ve kabızlık tedavisidir. Ayrıca, ağız bakımı, uygun laktasyon ve doğum kontrolünde de yardımcı olur. Hint tohum yağının faydaları oldukça fazladır. Neredeyse tepeden tırnağa şifa deposu diyebiliriz.

 

Hint Tohum Yağı Nedir?

Hint tohum yağı, bilimsel olarak Ricinus Communis olarak bilinen, tekerlekli sığır bitkisinden elde edilen tatsız ve kokusuz yağdır. Yaklaşık yarım yüzyıl önce, hintyağı pek çok çocuk için kabusdu ve bunun için yeterli sebep vardı. Genellikle bir purgatif olarak ve en garip bir biçimde, çocuklardaki ve yaşlılardaki neredeyse tüm rahatsızlıklara karşı bir ilaç olarak kullanılmıştır. Bu olası hastalıklar, öksürük, soğuk algınlığı ve ateşten, kabızlık, hazımsızlık, zehirli bir maddenin alınması, tenya ve yuvarlak solucanlar, cilt hastalıkları ve bir dizi diğer hastalıktan müteşekkildi. Böyle bir tedavinin arkasındaki fikir midede arızanın tüm diğer sorunların kökü olduğu idi. Yani, bir probleminiz olduğunda, sindirim sisteminizin kapsamlı bir şekilde temizlenmesine ihtiyaç duydunuz ve sorun kayboldu. Sahip olduğu tüm tıbbi kullanımlar, çoğunlukla mikrop öldürücü, toksik ve dezenfektan özelliklerinden ötürüdür.

 

 

Hint Tohum Yağı’nın Sağlık Faydaları

Bu güçlü yağın bizim için ne yapabileceğine bir göz atalım; hint yağı sağlık faydaları aşağıdakileri içerir:

 

 

Romatizmayı Tedavi Eder

Hint tohumu yağında bulunan risinoleik, oleik ve linoleik ve diğer yağ asitleri, romatizma, artrit ve gut tedavisinde çok etkilidir. Deriden kolayca nüfuz eder. Hintyağı, penetrasyonunu kolaylaştırmak ve etkilerini arttırmak için romatizma için diğer ilaçlarla karıştırılır.

 

 

Doğum Kontrolüne Yardımcı Olur

Hint tohum yağı, çok düşük dozlarda verildiyse mikrop öldürücü bir madde olarak işlev gören, rizin (protein) adı verilen bir toksini içerir. Bu özelliğe bağlı olarak, sperm öldürücü jeller ve losyonlarda bir sperm öldürücü olarak da kullanılır. Hamile kadınlara daha yüksek dozlarda uygulandığında, kürtaja neden olabilir. Bununla birlikte, doğum kontrolünün bu ikinci modu anneler için de ölümcül olabilir ve asla önerilmemektedir.

Menstrüel Bozuklukları Azaltır

Hint tohum yağında mevcut olan risinoleik asit, doğası gereği bir emmenagog olup, gecikmiş, ağrılı veya tıkanmış adet dönemlerinde adet görmeyi uyarır. Ayrıca menstrüasyon sırasında ağrıyı hafifletmeye yardımcı olur.

 

39002623-hintyağı-tohumları-ricinus-communis

Cilt Bakımı

Hint tohum yağı, mikrop öldürücü ve dezenfektan özelliklere sahip olan undesilenik asit içerir. Cilt hastalıklarına ve deri ülserlerine, özellikle bakteriyel veya mantar enfeksiyonlarına bağlı olanlara karşı tedavi etmek için yararlıdır.

 

 

Kabızlığı İyileştirir

Hint tohum yağı, müshil olarak yaygın olarak kullanılır (daha iyisi püraz edici olarak adlandırılır). Bu nedenle, dökme müshillerin işe yaramadığı aşırı kabızlık vakaları için çok etkili bir tedavi yöntemidir.

 

Laktasyonu Uyarır

Emmenagog olarak düşünülen maddelerin çoğu da doğası gereği galaktagoglardır, yani süt salgılamalarını uyarırlar. Hint yağı, süt akışını kolaylaştırmaktan ve arttırmaktan başka yağ asitlerinin varlığı nedeniyle süt miktarını da artırır. Bununla birlikte, bebeklerde olumsuz etkilenmeleri önlemek için soğukta sıkıştırılmış form düşük dozlarda alınmalıdır.

 

 

Saç Bakımı

Rasende ve risinoleik asidin hint yağı içindeki mikrop öldürücü, böcek öldürücü ve mantar öldürücü özellikleri saç dökülmesinin başlıca iki nedeni olan saçlı deriyi ve saçları mikrobik ve mantar enfeksiyonlarından korur. Buna ek olarak, içindeki yağ asitleri saçları besler ve kafa derisinin nemi tutarak kurumasını önler.

 

 

Diğer Faydalar

Hint yağında risinoleik asit, etkili bir temizleyici olarak kullanılır, doğası gereği anti-inflamatuardır. Risinoleik asit ve risin gibi bileşikler mikrop öldürücü ve antiviral etkilere sahip olduğu için, hint yağı HIV pozitif hastalar için ilaç olarak da kullanılır. Hint yağı yanıkları ve yaraları enfeksiyonlardan korumak için de kullanılır.

 

 

Hint Tohumu Yağı Hakkında

 

Hint Tohum Yağı Nedir?

Hint tohum yağı, hint yağı bitkisinin presleme ve özütleme işleminden gelen bitkisel bir yağtır. Bu tohumlar trigliserid açısından zengindir ve bu da onları değerli kılan özelliktir, ancak konsantre veya fazla miktarda ölümcül olabilen az miktarda riskin de bulunan rizin içerir. Bununla birlikte, çoğu durumda faydalar bu riski bastırabilir.

 

Hint Tohum Yağı Nereden Alınır?

Hint yağı, birçok bakkal ve marketlerin çoğundan satın alınabilir. Çok amaçlı bir madde olan hint yağı; birçok demografik özellik, çeşitli sağlık sorunları ve uygulamaları için gereklidir. Hint yağını, sağlıklı gıda mağazalarının, özel kozmetik mağazalarının ve alternatif sağlık distribütörlerinin çoğundan satın alabilirsiniz.

 

Hint Tohum Yağı Nasıl Kullanılır?

Hangi sağlık konularıyla uğraştığınıza bağlı olarak çeşitli şekillerde kullanabilirsiniz. Hint yağı müshil olarak küçük miktarlarda ve mide bulantısı veya kronik kusma durumunda midenizi kaplamak için bir araç olarak tüketilebilir. Birçok kişi parlaklığını artırmak için topikal olarak cilt ve saçlarında kullanmayı tercih eder. Ayrıca hint yağı için antibakteriyel özellikler vardır, bu nedenle hızlı iyileşmesi ve enfeksiyonu önlemek için yaralarda sıklıkla kullanılır.

 

 

 

Jamaika Siyah Hint Tohumu Yağı’nın Yararları Nelerdir?

Jamaika siyah hint yağı ağırlıklı olarak saç büyümesi üzerindeki etkisi ile bilinir. Saç dökülmesine maruz kalmaya başladıysanız veya saçlarınız zayıf görünüyorsa, Jamaikalı siyah hint yağını saçınıza uygulayabilir ve saçlarınızı hemen normale döndüebilirsiniz.

 

hint-yaginin-yan-etkileri-nelerdir

 

Hint Tohum Yağı Ne İşe Yarar?

Hint yağı hem içte hem de dışda bir takım şeyler yapar. Dahili kullanım için yalnızca küçük bir miktar gerekir. Midenizi kaplayabilir, mide bulantısı ve kusmayı dengelemeye yardımcı olur ve müshil olarak çalışır, böylece kabızlığı tedavi eder. Harici olarak, hint yağı cildin görünümünü ve sağlığını geliştirir, saç büyümesi için saç köklerinizi uyarır, iltihaplanmayı azaltır ve bağışıklık sistemini bakteriyel enfeksiyonlara karşı korur.

 

 

Hint Tohum Yağı Nereden Gelir?

Hintyağı bitkisinin tohumlarını basarak, bu önemli ve değerli bitkisel yağları çıkarabilirsiniz. Bilimsel adı Ricinus communis olan bu bitkiler, tüm dünyada bulunur ve hint yağı nispeten ucuz ve kolay erişilebilir bir sıvı haline getirmek için oldukça dayanıklıdır. Bu aynı zamanda daha fazla insanın hintyağının avantajlarından yararlanabildiği anlamına gelir!

 

 

Hint Tohum Yağı Nasıl Hazırlanır?

Hint yağı ekstraksiyonu biraz uzun ve ilgili bir süreçtir ve potansiyel olarak tehlikelidir, bu nedenle genelde kendiniz yapmak yerine kurulu bir işyerinden hint yağı satın almanız önerilir. Ayrıca, rasin olarak bilinen eser miktarda kimyasal ihtiva ettiği için, bitki tohumlarının taşınması tehlikeli olabilir.

 

 

Hint Tohum Yağı Güvenlidir Mi?

Hamile iseniz ve emzirmeye çalışıyorsanız, hint yağı güvenlidir, ancak çok fazla hint yağı tüketen bir kadın aynı zamanda erken doğum yapabilir. Deri, bazen hint  yağına maruz kaldığında patlayabilir ve hint yağındaki kimyasal konsantrasyon tehlikeli hale gelir.

 

 

Hint Tohum Yağı Cilt İçin İyi Mi?

Hint yağı cilt için çok iyidir ve topikal uygulamasının en güvenli kullanım olduğuna inanılmaktadır. Etkili bir akne tedavisi olarak iyi bilinir ve ayrıca egzama ve diğer kronik iltihaplanma sorunlarını giderebilir. Bağışıklık sistemi için iyi olduğu ve antibakteriyel özelliklere sahip olduğundan cildi sağlıklı tutmak için de çok uygundur ve genellikle koruyucu bir önlem olarak kullanılır.

 

 

Hint Tohum Yağı Cilt İçin Nasıl Kullanılır?

Deri için hintyağı çeşitli şekillerde kullanabilirsiniz. Tahriş veya iltihaplanma yaşıyorsanız, gözlerinizi açmanıza yardımcı olacak ılık suyla yüzünüzü iyice yıkayın. Ardından cilde hafifçe  hint yağını sürün veya herhangi bir spatula ile de uygulayabilirsiniz ki bu genellikle daha kolaydır. En iyi taşıyıcı yağlar zeytinyağı, badem yağı ve hindistancevizi yağıdır.

 

 

Hint Tohum Yağı Gözler İçin Güvenli Mi?

Evet, hint yağı gözler için güvenlidir, ancak hint yağı, güvenli olacak şekilde seyreltilmiş belirli müstahzarlar vardır. Yağ paketlerinde veya banyoda kullanılan aynı tür hint yağı kullanmamalısınız. Anti-inflamatuar yağ katarakt tedavisinde, kuru göz semptomlarını gidermek, göz enfeksiyonlarını önlemek için kullanabilir ve gözlerdeki o çirkin koyu halkalardan kurtulabilirsiniz.

 

 

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ